Cook Book
Bonne Maman
Συνταγές > Γλυκά
"Αποδομημένο" Cheesecake με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα μαύρο κεράσι
Συστατικά
Για το γλυκό
300 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
400 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί (μαλακό)
100 γρ. ζάχαρη άχνη
300 ml κρέμα γάλακτος
1 ξύσμα και χυμό από λάιμ (μοσχολέμονο)
100 γρ. μπισκότα τύπου digestive
200 γρ. λεύκη σοκολάτα
4 κ.σ. μαρμελάδα μαύρο κεράσι Bonne Maman
Εκτέλεση
Βάλτε τα μπισκότα στο μίξερ και θρυμματίστε τα πολύ καλά.
Απλώστε το θρύμμα σε ένα μεγάλο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το τυρί κρέμα μασκαρπόνε, το κατσικίσιο τυρί, τη ζάχαρη, το λάιμ και 100 ml από την κρέμα γάλακτος.
Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα χειρός και μεταφέρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και σε μέτρια φωτιά αφήστε την να πάρει μια βράση.
Προσθέστε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και αποσύρετε άμεσα από την εστία.
Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα και ρίξτε τη μαρμελάδα.
Σε ίσια πιάτα απλώστε δύο κουταλιές θρυμματισμένο μπισκότο, μια μεγάλη κουταλιά από την κρέμα τυριών και γαρνίρετε με τη ζεστή σάλτσα.

Μερίδες: 6

Χρόνος: 90

Cook's Tip

Με Bonne Maman προϊόντα:
Μαύρο Κεράσι
ΕΛ | ΕΝ
© Copyright 2014 Bonne Maman