Cook Book
Bonne Maman
Συνταγές > Κύριο πιάτο
Καρέ αρνί με τραχανά και γλάσο κεράσι
Συστατικά
Για το πιάτο
0,5 κιλό καρέ αρνιού
2 κ.σ. μουστάρδα τύπου whole grain (με ολόκληρους σπόρους σιναπιού)
6 κ.σ. μαρμελάδα κεράσι Bonne Maman
1 κ.σ. λευκό ξύδι
500 γρ. τραχανάς
2 κρεμμύδια
4 κολοκύθια
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
10 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
0,5 κούπα ρεβίθια
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Καθαρίστε το αρνάκι από τα πολλά λίπη και τυχόν ίνες.
Κόψτε το καρέ στη μέση και σοτάρετέ το σε μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, με ελάχιστο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα σε όλες του τις πλευρές.
Ανακατέψτε τη μουστάρδα με τη μαρμελάδα κεράσι Bonne Maman και το ξύδι. Με τη βοήθεια ενός πινέλου απλώστε αρκετό από το γλάσο στο αρνάκι.
Βάλτε το σε ένα ταψί και ψήστε για 10 λεπτά.
Βγάλτε, ξαναγλασάρετε το αρνί και ψήστε για άλλα 10 λεπτά.
Επαναλάβετε για άλλη μια φορά τη διαδικασία και το αρνάκι θα είναι έτοιμο. Παράλληλα καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα στα οχτώ, κυδωνάτα (σχήμα βάρκας).
Βγάλτε τα σπόρια από τις πιπεριές και κόψτε τις στα τέσσερα. Κόψτε και τα κολοκύθια σε φέτες πάχους 1 εκατοστού.
Απλώστε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί, ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βγάλτε τα κολοκύθια και τις πιπεριές και ψήστε για άλλα 15 λεπτά τα κρεμμύδια.
Βράστε τα ρεβίθια μέχρι να μαγειρευτούν αλλά όχι να μαλακώσουν πολύ (τα θέλουμε τραγανά).
Βάλτε τον τραχανά σε ένα κατσαρολάκι και καβουρδίστε τον ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε 1 λίτρο βραστό νερό, σκεπάστε με το καπάκι και αποσύρετε από την εστία.
Αφήστε μέχρι να πιεί τα υγρά ενώ ανακατεύετε κάθε 5 λεπτά.
Προσθέστε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τα χοντροκομμένα κρεμμύδια, ρίξτε τα ρεβίθια, το δυόσμο, προσθέστε ελαιόλαδο και αλατίστε. Ανακατέψτε καλά και μοιράστε σε πιάτα. Σερβίρετε με το αρνάκι κομμένο σε μερίδες.

Μερίδες: 6

Χρόνος: 120

Cook's Tip
Σερβίρετε με το αρνάκι κομμένο σε μερίδες.

Με Bonne Maman προϊόντα:
Κεράσι
ΕΛ | ΕΝ
© Copyright 2014 Bonne Maman