Cook Book
Bonne Maman
Συνταγές > Ορεκτικό
Μπιφτεκάκια γαρίδας με σάλτσα γιαούρτι - μύρτιλο
Συστατικά
Για το πιάτο
400 γρ. γαρίδες (ολόκληρες)
1 μεσαίο κρεμμύδι
3 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
1 κουτάλι της σούπας εστραγκόν ψιλοκομμένο (φρέσκο ή ξερό)
1 ασπράδι από αυγό
50 γρ. τσορίθο (προαιρετικά)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5 κ.γ. αλάτι
Για τη σάλτσα γιαούρτι
200 γρ. γιαούρτι
1 κ.σ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι
1,5 κ.σ. μαρμελάδα άγρια μύρτιλα Bonne Maman
Εκτέλεση
Καθαρίστε τις γαρίδες από κεφάλια και τσόφλια, δημιουργήστε μια οριζόντια τομή στη ράχη τους και αφαιρέστε την άμμο και αφού τις ψιλοκόψετε καλά τις μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το σε χαμηλή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Περάστε το ψωμί από το μίξερ μέχρι να γίνει ψίχα και ρίξτε το μέσα στο μπολ με τις ψιλοκομμένες γαρίδες.
Προσθέστε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το εστραγκόν, το ασπράδι, το κρεμμύδι και τα τσορίθο πολύ καλά ψιλοκομμένα. Ανακατέψτε πολύ απαλά με τα χέρια σας και δημιουργήστε μπαλίτσες, περίπου των 70 γραμμαρίων.
Πατήστε τις να γίνουν πλακέ και στρώστε ένα-ένα τα μπιφτεκάκια σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Βάλτε τα στο ψυγείο να σφίξουν για τουλάχιστον μία ώρα.
Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαούρτι-μύρτιλο, ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και συντηρήστε στο ψυγείο.
Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο (3 κ.σ.) και σοτάρετε τα μπιφτεκάκια μέχρι να πάρουν έντονο κόκκινο χρώμα (1 λεπτό από κάθε πλευρά).
Μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 4 λεπτά. Προσοχή μην τα παραψήσετε γιατί θα χάσουν την υγρασία και την υφή τους.
Σερβίρετε σαν μεζέ ή ορεκτικό με τη σάλτσα γιαούρτι-μύρτιλο και πράσινη σαλάτα.

Μερίδες: 2

Χρόνος: 40

Cook's Tip

Με Bonne Maman προϊόντα:
Άγρια Μύρτιλα
ΕΛ | ΕΝ
© Copyright 2014 Bonne Maman