Cook Book
Bonne Maman
Συνταγές > Γλυκά
Τάρτα λεμόνι με σύκο, σοκολάτα και πιπέρι
Συστατικά
Για την κρέμα
125 ml χυμό λεμονιού
310 ml νερό
75 γρ. κορν φλάουρ
220 γρ. ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο
3 κρόκοι
4 κ.σ. μαρμελάδα σύκο Bonne Maman
Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο
75 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
0,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
0,5 κ.γ. κανέλα σκόνη
Για το γλάσο
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι σπασμένο
Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα βαθύ μπολ και ζυμώστε μέχρι να γίνει μαλακή.
Τυλίξτε την με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Μετά, απλώστε την με τα δάχτυλά σας σε ατομικές ταρτιέρες ομοιόμορφα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα μέχρι οι τάρτες να πάρουν ανοιχτό καφέ χρώμα.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, βάλτε το σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το νερό (δροσερό) και το χυμό λεμόνι.
Ανακατέψτε με ένα σύρμα υπομονετικά μέχρι η κρέμα να δέσει. Αποσύρετε από την εστία και προσθέστε το βούτυρο.
Αφήστε για 2 λεπτά μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της κρέμας και ρίξτε τους κρόκους (αφήνουμε την κρέμα για να πέσει η θερμοκρασία της 5 με 10 βαθμούς πριν ρίξουμε τους κρόκους για να μην ψηθούν, όχι όμως περισσότερο διότι δεν θα παστεριωθούν).
Ανακατέψτε απαλά και αφήστε για 5 λεπτά την κρέμα στην άκρη. Τέλος προσθέστε την μαρμελάδα σύκο Bonne Maman και συντηρήστε την στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιηθεί.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε την κρέμα γάλακτος και δώστε της μία βράση. Αποσύρετε και προσθέστε το πιπέρι και τη σοκολάτα ψιλοκομμένη.
Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αφήστε στην άκρη για 30 λεπτά μέχρι να πάρει το γλάσο θερμοκρασία δωματίου.
Ξεφορμάρετε τις τάρτες και γεμίστε τα 2/3 τους με την κρέμα.
Προσθέστε από πάνω το γλάσο σοκολάτας και βάλτε τις στο ψυγείο για μία ώρα.
Γαρνίρετε με σπασμένους κόκκους πιπεριού και σερβίρετε.

Μερίδες: 4

Χρόνος: 120

Cook's Tip

Με Bonne Maman προϊόντα:
Σύκο
ΕΛ | ΕΝ
© Copyright 2014 Bonne Maman